پرسشنامه شناسایی و تحلیل مولفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی عملکرد مدیران

ساخت وبلاگ

پرسشنامه شناسایی و تحلیل مولفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی عملکرد مدیران

  • پرسشنامه شناسایی و تحلیل مولفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی عملکرد مدیران
    پرسشنامه شناسایی و تحلیل مولفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی عملکرد مدیران دسته: مدیریت
    بازدید: 8 بار
    فرمت فایل: doc
    حجم فایل: 102 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 13

    هدف از این پرسشنامه شناسایی و تحلیل مؤلفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی عملکرد مدیران شرکت نفت و گاز غرب استان کرمانشاه بصورت جامع و کامل و با منابع جدید می باشد

    قیمت فایل فقط 8,000 تومان

    خرید

    دانلود پرسشنامه پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت

    چکیده:  

    هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل مؤلفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی  عملکرد مدیران شرکت نفت و گاز غرب استان کرمانشاه در سال 93-1392 می باشد.

    روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه  توصیفی، از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق، شامل کلیه مدیران شاغل در شرکت نفت و گاز غرب استان کرمانشاه بود. حجم نمونه 60 نفر  (52 نفر مردان و 8 نفر زنان)تعیین شد. روش نمونه گیری برای این تحقیق، سرشماری بود. ابزار گرد آوری داده ها، شامل دو پرسشنامه استراتژی های منابع انسانی مدل SWOT    و ارزیابی عملکرد هرسی و گلداسمیت (1991) بود. برای تجزیه و تحلیل آماری یافته ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، حداکثر و حداقل) و آمار استنباطی (آزمون تی، تحلیل واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه)  استفاده شد. و  محاسبات مربوط به تحلیل داده  با استفاده از نرم افزار SPSS نسخۀ 18 انجام گرفت.

    یافته ها: یافته ها  نشان می دهد که میانگین  استراتژی های منابع انسانی و  ارزیابی  عملکرد مدیران به ترتیب، 3795/3  از 5  و 7899/3  از 5 می باشد که در حد نسبتاً مطلوبی قرار دارند. 

    نتیجه گیری: نتایج ضریب همبستگی نشان داد از میان ابعاد استراتژی های منابع انسانی، نقاط ضعف و فرصت ها  با  ارزیابی عملکرد رابطه مستقیم و معناداری دارد. در کل ضریب همبستگی متغیر مستقل  استراتژی های منابع انسانی کل با ارزیابی عملکرد کل نیز 391/٠ می باشد. که این نشان دهندۀ رابطه نسبتاً مطلوبی  بین این دو متغیر مذکور می باشد. 

    *** ابزار گرد آوری داده ها، شامل دو پرسشنامه استراتژی های منابع انسانی مدل SWOT و ارزیابی عملکرد هرسی و گلداسمیت (1991) بود. 

    *** تعداد سوالات پرسشنامه 88 سوال می باشد

    ابزار گرد آوری داده ها

    مهمترین ابزار جمع آوری داده­ها در تحقیق حاضر، پرسشنامه می‌باشد. این پرسشنامه جهت سنجش متغیرهای مستقل استراتژی منابع انسانی (نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت­ها و تهدیدها) و  متغیر وابستۀ ارزیابی عملکرد کارکنان (توانایی (دانش  مهارت)، وضوح (درک یا تصور نقش)، کمک(حمایت سازمانی)، انگیزه (انگیزش یا تمایل)، ارزیابی (آموزش و بازخورد عملکرد)، اعتبار(اعمال معتبر و حقوقی کارکنان)، محیط (تناسب محیطی)) تحقیق طراحی شده است. در پرسشنامۀ این تحقیق، با توجه به اهداف تحقیق، سئوالات متعددی به روش سئوالات بسته طراحی شدند. سئولات بسته پاسخگو را محدود به انتخاب پاسخی یگانه از فهرستی که محقق تعیین کرده می‌کند. سپس مجموعۀ سئوالات طراحی شده در قالب یک پرسشنامه در پنج صفحه تدوین گردید.

    پرسش­های این پرسشنامه شامل تعدادی سوال بسته چند گزینه­ای در یکی از سطوح سنجش اسمی، ترتیبی بود.  همچنین بعضی از سئوالات پرسشنامه در سطح سنجش فاصله­ای قرار گرفته اند. این پرسشنامه حاوی بخش های مختلفی است که از جمله می­توان به سئوالات:

    ابعاد مختلف سنجش استراتژی­های منابع انسانی و ارزیابی عملکرد کارکنان  اشاره نمود. تمامی گویه­های متغیر استراتژی­های منابع انسانی و عملکرد کارکنان  بر اساس طیف لیکرت 5 گزینه ­ای تنظیم گردیده است که برای هر دو متغیر 5 پاسخ (بسیار کم (1)، کم (2)، متوسط (3)، زیاد (4)، خیلی زیاد (5)) در نظر گرفته شده است.

    3-6. نحوه اجرا و جمع آوری داده­ها

    پس از تعیین آزمون ها، پرسشگران به محل کار آزمودنی­ها (مدیران) در سازمان و ادارات محیط زیست رجوع کرده و از آزمودنی های خواسته شد که پرسشنامه را تکمیل نمایند.

    همچنین، به منظور دستیابی به هدف نهایی تحقیق، در این تحقیق از دو شیوه به شرح ذیل جهت جمع آوری اطلاعات استفاده گردیده است:

    1. بررسی کتابخانه­ای: در تحقیق فوق جهت نگارش تئوری و ادبیات تحقیق علاوه بر کتب، از مقالات، پایان نامه­های داخلی و خارجی نیز استفاده شده است. همچنین جهت غنی سازی ادبیات تحقیق افزایش اعتبار آن از مجلات و سایت­های اینترنتی و منابع معتبر داخلی و خارجی بهره گرفته شد.
    2. 2. استفاده از پرسشنامه به منظور جمع آوری اطلاعات: ابتدا با بررسی منابع اطلاعاتی مرتبط به تدوین پرسشنامه و سؤالاتی که مبین فرضیه می باشد، بر اساس نظریات کارشناسان فن و اساتید راهنما و مشاور پرسشنامه­ای مرکب از سؤالات بسته طراحی شد. با توجه به مزایا و ویژگی­های پرسشنامه از قبیل مقرون به صرفه بودن، سهولت و دقت اجرا، داشتن فرصت کافی برای تکمیل بودن آنها، ارائه سؤالات یکسان برای کلیه افراد و همچنین سهولت و دقت در استخراج و تجزیه و تحلیل نتایج از این ابزار استفاده شده است.

    3-7. روایی و پایایی ابزار اندازه گیری

    3-7-1.  اعتبار تحقیق [1]

    اعتبار در واقع به بررسی این سئوال می­پردازد كه فرد آن چیزی را كه فكر می­كند اندازه می­گیرد، اندازه گیری می­كند یا نه؟ (قاضی طباطبایی،1376: 13). مفهوم اعتبار به این سوال پاسخ می­دهد كه ابزار اندازه­گیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را می­سنجد. بدون اگهی از اعتبار اندازه­گیری نمی­توان به دقت داده­های حاصل از آن اطمینان داشت(سرمد و دیگران،1382: 170). به عبارت دیگر، منظور از اعتبار تحقیق،  میزان دقت شاخص­ها و معیار­هایی است که در راه سنجش پدیده مورد نظر تهیه شده­اند (ساروخانی1380: 286). در این تحقیق برای تعیین اعتبار ابزار تحقیق (پرسشنامه) از روش اعتبار صوری و سازه[2] استفاده شده است(دواس،1376: 64). برای اعتبار ابزار از روش اعتبار سازه استفاده شد که پس از تعیین متغیر­های  استراتژی­های منابع انسانی و ارزیابی عملکرد کارکنان و تعیین شاخص­ها و گویه­های برای آنها، با استفاده از  ضریب  آلفای کرونباخ محاسبه گردید که ضریب به دست آمده برای متغیر مستقل استراتژی منابع انسانی کل 84/0 و برای متغیر وابسته ارزیابی عملکرد کل 82/0 نشان داده شده است.

    3-7-2.  پایایی تحقیق [3]

    منظور از پایایی این است که اگر آزمایشی را چند بار تکرار کنیم یا تجزیه و تحلیل را به دفعات مختلف انجام دهیم، در همه موارد نتایج به دست آمده یکسان باشد(ساروخانی، 1380؛ 151). بنابراین، یکی از مسایلی که در ارزشیابی ابزار تحقیق اهمیت دارد، پایایی آن است. هر وسیله یا ابزاری که روایی آن پایین باشد، چیزی جز عوامل تصادفی را منعکس نمی­سازد. چنین ابزاری نه با خودش همبستگی دارد نه با چیز دیگری. پایایی این است که اگر چیزی را به طور مکرر بسنجیم،  نتیجه یکسان باشد(چلبی،1380: 60). از میان همه روش­های ممکن برای آزمون روایی استفاده از مشخصه­های آماری پرسش­های یک مجموعه که مستلزم تنها یک بار اجرای آزمون است،  استفاده از روش رایج برآورد ضریب پایایی است. ضرایبی  که از این طریق به دست می­آیند چون بستگی به میزان هماهنگی آزمون­ها از یک پرسش به پرسش دیگر دارند، شاخص ثبات یا هماهنگی درونی مواد آزمون و در واقع معرف میزان هم پوشی پرسش­های مختلف آن از لحاظ سنجش یک ویژگی مشترک است (همان،65).

    در این تحقیق برای تعیین پایایی ابعاد استراتژی­های منابع انسانی و ارزیابی عملکرد کارکنان، پیش آزمونی در بین 15 نفر از مدیران شاغل در شرکت نفت و گاز غرب استان کرمانشاه كه عضو جامعة آماری بودند، به طور تصادفی اجرا شد. در استفاده از روایی[4]، میزان هماهنگی و همبستگی هر گویه با مجموع گویه­ها تعیین و سپس گویه­های نامناسب حذف می­­شوند. در این تحقیق، نیز برای  سنجش میزان روایی از روش همبستگی درونی گویه­ها و همچنین آلفای کرونباخ که مبتنی بر ماتریس همبستگی گویه­ای است و ضریب پایایی کل طیف را مشخص می­کند، استفاده شده است. برنامۀ 18 SPSS علاوه بر محاسبۀ ضریب آلفا یا پایایی کل طیف، موقعیت تک تک گویه­ها را از لحاظ نقش آنها در کاهش یا افزایش کلی مشخص می­کند و بدین ترتیب، گویه­های نامناسب که حذف آنها باعث افزایش ضریب پایایی کل طیف  می­شود تعیین می­گردد. جدول (3-1) ضریب آلفای طیف­های مورد استفاده در این تحقیق که به روش مقیاس لیکرت با پنج گزینه طراحی شده اند، نشان می­دهد.

    جدول شماره (3-1): ضریب آلفای کرونباخ برای تخمین پایایی طیف­ها

    آلفای کل

    آلفای کرونباخ

    تعدادگویه

    ابعاد

    مفهوم

    84/0

    79/0

    19

    نقاط قوت

    استراتژی­های منابع انسانی

    83/0

    22

    نقاط ضعف

    86/0

    14

    فرصت­ها

    89/0

    11

    تهدیدها

    82/0

    91/0

    3

    توانایی (دانش  مهارت)

    ارزیابی عملکرد کارکنان

    83/0

    4

    وضوح (درک یا تصور نقش)

    71/0

    4

    کمک(حمایت سازمانی)

    76/0

    4

    انگیزه (انگیزش یا تمایل)

    92/0

    4

    ارزیابی (آموزش و بازخورد عملکرد)

    89/0

    4

    اعتبار(اعمال معتبر و حقوقی کارکنان)

    78/0

    3

    محیط (تناسب محیطی)

    3-8.  ابزار تحقیق

    در این تحقیق، برای جمع آوری اطلاعات و داده­ها از یک ابزار تحقیق­گر ساخته و استاندارد  از سه قسمت که بخش اول: سوالات مروبط به مشخصات دموگرافیک پاسخگویان شامل (جنس، سن، نوع استخدام، میزان تحصیلات، محل خدمت، سابقه خدمت و سابقه مدیریت) دو پرسشنامه استاندارد برای سنجش متغیر مستقل استراتژی­های منابع انسانی بر اساس مدل سوات[5] و پرسشنامه دیگر برای متغیر وابسته عملکرد کارکنان بر اساس مدل هرسی[6] و گلداسمیت[7]، یا مدل اچیو[8]  تدوین گردید.

    3-9.  نرم افزار کامپیوتری

    جهت انجام پردازش اولیه داده ها از Excel  و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Spss18 استفاده می شود.

    3-10. روش اجرای پژوهش

    برای اجرای این تحقیق ابتدا مطابق با اهداف و فرضیه­های تحقیق، سئوالاتی در قالب پرسشنامه طراحی شد که کلیه متغیرهای وابسته و مستقل تحقیق در آن مورد سنجش و اندازه­گیری قرار گرفتند. این پرسشنامه قبل از اجرا در جامعه نمونه اصلی، به صورت آزمایشی در یک مطالعۀ مقدماتی[9] درجامعه­ای غیر از نمونه­های خود تحقیق اما با همان ویژگی­ها مورد آزمون اولیه[10] قرار گرفت. نتیجه اجرای آزمایشی پیش آزمون این پرسشنامه، استخراج و اصلاحات لازم در ابزار تحقیق انجام گرفت و پس از نهایی شدن پرسشنامه در جامعه آماری اصلی به مرحله اجرا درآمد. پس از جمع آوری اطلاعات، با استفاده از نرم افزارSPSS18 تحت Windows داده­ها استخراج، طبقه بندی، توصیف و تحلیل شده و در نهایت گزارش نهایی تحقیق بر مبنای یافته­ها و نتایج تنظیم و تدوین گردید.

    3-11. تجزیه و تحلیل داده­ها

    به منظور تجربه و تحلیل داده­ها می­بایست به پرسش­ها و فرضیات تحقیق و نیز سطوح سنجش و تأثیرگذاری متغیر­ها توجه داشت. زیرا هر روش آماری داده­هایی را در سطح معینی از اندازه گیری طلب می­کند. دواس بر این باور است که سه عامل بر نحوه تحلیل داده­ها موثر می­باشد: 1. تعداد متغیرها، 2. سطح سنجش و 3. استفاده از داده­ها برای مقاصد توصیفی یا استنباطی.

    برای تجزیه و تحلیل داده­های این تحقیق با توجه به سطح سنجش متغیر­های مورد برسی، از آماره­های توصیفی و آمارهای استنباطی (ضریب همبستگی،تحلیل واریانس وآزمون T و  رگرسیون چند متغیره) استفاده می­­شود و كلیه عملیات اجرایی پردازش داده­ها با استفاده از نرم افزار 18 Spss  انجام می­شود.  و برای تحلیل داده­ها از آزمون­هایی نظیر مقایسه میانگین­ها، T_ test ، ANOVA،  ضرایب همبستگی نظیر پیرسون و سایر آزمون­های آماری متناسب با سطح سنجش متغیر­ها استفاده گردید. قابل ذکر است كه از طریق آمار استنباطی می­توان داده­های بدست آمده را برای تحلیل پدیده­ها و  رویدادها بکار گرفت.

    قیمت فایل فقط 8,000 تومان

    خرید

    برچسب ها : پرسشنامه شناسایی و تحلیل مولفه های استراتژی های منابع انسانی در بررسی ارزیابی عملکرد مدیران , پرسشنامه استراتژی های منابع انسانی , پرسشنامه استراتژی های منابع انسانی , پرسشنامه استراتژی های منابع انسانی مدل SWOT , پرسشنامه مدل achieve , پرسشنامه بهره وری هرسی و گلداسمیت , پرسشنامه بهره وری نیروی انسانی مدل آجیو , پرسشنامه استاندارد عملکرد سازمانی , پرسشنامه هرسی و گلداسمیت

براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد.

download (1)

 

دانلود رایگان ...
ما را در سایت دانلود رایگان دنبال می کنید

برچسب : پرسشنامه,شناسایی,و,تحلیل,مولفه,های,استراتژی,های,منابع,انسانی,در,بررسی,ارزیابی,عملکرد,مدیران, نویسنده : سامان askpaperm2 بازدید : 335 تاريخ : پنجشنبه 24 خرداد 1397 ساعت: 2:31

لینک دوستان

خبرنامه